Понеділок, 20.05.2024, 03:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:55
Підготовка учнівської молоді до захисту Вітчизни

    Підготовка учнівської  молоді до захисту Вітчизни, її  патріотичне виховання  є одним із найважливіших  завдань  держави, справою  суспільства та усього педагогічного колективу навчального закладу.  Одним із пріоритетних напрямків такої роботи є військово-патріотичне виховання. Воно покликане забезпечити морально-політичну, психологічні  та  практичну підготовку щодо виконання конституційного обов’язку – захисту незалежності Батьківщини, військової служби у Збройних Силах України.

     Військово-патріотичне виховання здійснюється насамперед в процесі навчання  у  формі лекцій, бесід, екскурсій до музеїв, військових частин, зустрічей з ветеранами війни, учасниками бойових дій, афганцями, походів по місцях бойової слави, участі в роботі гуртків військово-спортивного спрямування де в учнів закладається фундамент глибоких знань, формується світогляд, національна самосвідомість, підвищується престижу військової служби, здійснюється військово-професійна орієнтація.   Учні усвідомлюють такі поняття, як «Батьківщина»,  «подвиг»,  «патріот», «доброволець», «біженець» тощо.

    З нагоди 25-річниці Збройних сил України, учні 11 класу відвідали військову кафедру НМУ ім. Сухомлинського з метою ознайомлення з  історією  створення кафедри, із структурою  Збройних сил України на сучасному етапі та правилами  вступу до військової кафедри. Під час екскурсії вихованці відвідали аудиторії з різних видів військової підготовки ( вогневої, тактичної, психологічної та інше. Учні із зацікавленням слухали розповідь викладачів, практично ознайомились із стрілецькою зброєю та броньованою технікою  ( неповна зборка та розборка  АК), здійснювали  стрільбу з пістолета Макарова та АК з використанням мультимедійних екранів. Також відвідали  куточок учасників АТО, випускників даної кафедри, де «хвилиною мовчання»  вшанували пам'ять бійців.

Переглядів: 332 | Додав: maarek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3 © 2024
Конструктор сайтів - uCoz