Понеділок, 20.05.2024, 00:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


18:10
Тиждень української мови та літератури.

        

  З метою активізації пізнавальної діяльності школярів, виховання розумного, інтелектуально розвиненого, патріотично налаштованого  молодого покоління у Миколаївській ЗОШІ I-III ступенів №3  згідно плану роботи на 2016-2017 навчальний рік було проведено тиждень української мови та літератури.

  Відкриття відбулося 06.03.17. Так як предметний тиждень співпав із Шевченківськими днями, у фойє школи старшокласники під керівництвом педагогів  оформили пам’ятний стенд «Вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка», а стіни поверхів навчального закладу перетворилися на калейдоскоп висловів про митця.

   Того ж дня пройшов конкурс читців поезій Т. Г. Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів», мета якого : сприяти усвідомленню унікальної особистості Кобзаря, познайомити з красою та неповторністю його слова; розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення, спостережливість; виховувати в учнів сприйняття краси і сили слова, повагу до життя і творчості Шевченка. Ведучими заходу стали учні   8-А та 7 класів.

У конкурсі взяли участь учні 5-11 класів. Переможцями стали:

1 місце - Довбуш Кіра (5 кл.).

2 місце -  Фільжак Діана (10 кл.).

3 місце -  Коломоєць Едуард (11 кл.).

        З метою ознайомлення дев’ятикласників із життєвим шляхом Т. Шевченка, важкими умовами становлення поета й художника як особистості; виховання естетичного чуття, смаку до краси словесного, малярського мистецтва  07.03. та 10.03. учитель української мови та літератури Кравченко О. В. організувала заочну онлайн - екскурсію «Музеї Тараса Шевченка».

         09.03 переможці шкільного етапу Довбуш Кіра та Фільжак Діана взяли участь у міському конкурсі читців Шевченківської поезії «Заповіт-2017».

          А після уроків ведучі – десятикласники на чолі з учителем української мови

та літератури Кравчук Л.М. запросили учнів та педагогів до літературної вітальні «Поетичне сузір’я Миколаївщини». Не залишила байдужими присутніх і книжкова виставка «Література рідного краю».

          Ці заходи – ще одна можливість осягнення глибинної сутності спадщини митців краю, плекання почуття гордості за творчих людей. Вони сприяють осмисленню учнями історії рідного краю, його духовного життя, національних традицій, формуванню національної свідомості, патріотизму, є могутнім виховним засобом, що стимулює самовдосконалення і саморозвиток особистості учнів, для яких приклад вихідця з рідного краю слугує дієвою моральною школою.

     Протягом тижня проходив і конкурс ілюстрацій до вивчених творів «Мій улюблений літературний герой». Переможцями стали:

1 місце - Діма Юлія (7 кл.).

2 місце -  Коврижних Олександр (8-А кл.).

3 місце -  Гонта Ксенія (7 кл.).

        

         10 березня, в день, коли пішов з життя Т.Г. Шевченко, ідеолог та символ української національної ідеї, проведено загальношкільну лінійку «Тарасовими стежками». І знову прозвучало слово Кобзаря. Урочисто, але трагічно …

          Інтелектуальний турнір «Літературний калейдоскоп», проведений   учителем української мови та літератури  Тітаренко Л.В. з метою: викликати інтерес до скарбниці української літератури, розвивати пізнавальні інтереси, логічне мислення, спонукати до читання художньої літератури та самовдосконалення.

В інтелектуальному двобої зійшлися дві збірні команди 8 класів,які мали можливість проявити не лише знання, а й свою логіку та кмітливість.

          Цього ж дня було підбито підсумки тижня української мови та літератури, а в понеділок , на загальношкільній  лінійці, найактивніші учасники та переможці конкурсів були нагороджені грамотами та призами.

           Хочеться вірити, що зусилля педагогів, спрямовані  на організацію і проведення предметного тижня, не були марними, і наші вихованці ще з більшим інтересом і завзяттям вивчатимуть рідну мову, гідно шануватимуть високе поетичне слово .

 

Переглядів: 317 | Додав: maarek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3 © 2024
Конструктор сайтів - uCoz