Неділя, 19.05.2024, 19:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


07:31
Тиждень зарубіжної літератури та художньої культури

Тиждень зарубіжної літератури та художньої культури

(10.04.-14.04.2017 р.)


     Предметні тижні – це справжні свята в школі. Панує піднесений настрій, тому що це результат спільної творчої праці вчителів і школярів, сплеск фантазії й емоцій, самоутвердження як дорослих, так і дітей.
    Тиждень зарубіжної літератури  та художньої культури в нашій школі став обєднаним з тижнем англійської мови. Це дало змогу поринути в світ Англії та одразу виникла ідея поглибити знання в сфері мистецтва. Отже на стінах нашої школи розквітла галерея «Художники Британії» Школярі пізнавали не тільки величні імена як Томас Гейнсборо , Джошуа  Рейнольдс , Уільям Тернер , Джон Констенбл , але й мали змогу прочитати опис картини  на рідній мові складений , цікаво, невимушено  з легкістю манить історичними даними , натхненно створює міст в минуле та сьогодення Англії.

   План тижня розпочався з оголошення на лінійці. Учні з захопленням чекали цікавих заходів та активно приймали участь. Протягом тижня учні мали змогу поповнювати галерею мистецтв. Найактивнішими виявилися учні 9- А та 9-Б класу вони позиціонували себе справжніми знавцями мистецтва Британії та хранителями культурної спадщини свого народу – 7 чудес України. У вівторок учні 5-11 класів були запрошені на « Літературну зустріч з білоруською мовою». Ідея проведення належить вчителю зарубіжної літератури Тітаренко Л.В. На захід була запрошена гостя Бузько Т.М. , яка читала вірші та говорила білоруською мовою з дітьми. Загадувала загадки та знайомила з культурними традиціями свого народу. Учні отримали урок як треба любити , цінити свою Батьківщину , навіть якщо ти живеш в іншій країні ти є носім культури і багатства мови  свого народу. Ти можеш поширювати та прославляти свою країну на весь світ. Зворушлива зустріч викликала щирі сльози від  продемонстрованого справжнього патріотизму.

    Середа закрутила всіх в « Літературний калейдоскоп» Учні 7 класу продемонстрували свої знання , досягнення з улюбленого предмету, а саме  зарубіжної літератури. Вони впевнені , що література – скарбниця духовних надбань людства , виховує позитивні якості характеру на основі загальнолюдських цінностей.

   А в пятницю був підготовлений відкритий урок з художньої культури «Культурна спадщина мого краю .7 чудес України»

    Ідея проведення в приміщенні шкільної бібліотеки мала позитивну підтримку серед учнів 9-х класів. Адже їм потрібно було запросити оточуючих до віртуальної екскурсії памятними місцями краю та переконати , що саме їм належить таке звання « 7 чудес України». Розміщення як у конференцзалі , великий яскравий екран плазменного телевізора зміг предати захоплення виступаючих учнів. Перлиною стало підібране захоплююче  відео зняте з висоти пташиного польоту. Отже всі присутні змогли оцінити найсучасніші зйомки з квадракоптеру , які були відібрані з мережі інтернет та попередньо підготовлені разом вчителем художньої культури Гапоновою С.О. та учнями. Це мало свій відгук , адже така робота дає змогу швидше та якісно працювати з електронними носіями використовувати їх у повсякденному житті та мати змогу передавати свої захоплення через соцмережі, знайомитися з корисною інформацією , мати змогу самим  створювати колекції відео на будь – яку тему та ін. Також учасниками уроку була створена карта цих місць та розташована в центрі плакату з написами , прикрасами .

https://pp.userapi.com/c637619/v637619400/3f767/NBjkAIzBW4g.jpg

переклали англійською назву нашого уроку – «Seven Wonders of Ukrain»

https://pp.userapi.com/c637619/v637619400/3f770/MylQoR0fbB8.jpg

https://pp.userapi.com/c637619/v637619400/3f798/9kpBRsn9X7o.jpg

Об’єднаний тиждень приніс вирій нових вражень , відкрив двері до нових знань , нових звершень , завдяки ігровим технологіям , піднесеному настрої та творчим педагогам.

Протягом цього тижня діти отримали  змогу торкнутися найвизначніших перлин світового літературного та художнього  мистецтва.

Переглядів: 315 | Додав: maarek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3 © 2024
Конструктор сайтів - uCoz