Неділя, 19.05.2024, 01:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


18:21
Міжнародного дня Голокосту в Миколаєві

   28 січня 2019 року в рамках Міжнародного дня Голокосту в Миколаєві пройшли жалобні заходи з вшанування пам’яті жертв трагічної сторінки людства. 
Не залишились осторонь і учні 10 класу Миколаївської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 3 на чолі з класним керівником 
Людмила Кравчук та директором навчального закладу , вчителем історії Ирина Селиванова-Зеркаль , яка протягом тривалого часу займається вивченням даної трагедії.
У приміщенні Миколаївського товариства єврейської культури відбулася зустріч з представниками етнічної громади, влади , громадськості.
Захід розпочався зі вступного слова голови єврейської громади Миколаївської області Михайла Гольденберга, який наголосив, що люди були знищені ні за що, тому так важливо, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду.
Нікого не залишили байдужими виступи очевидців Голокосту на Миколаївщині. Діти, затамувавши подих, слухали розповіді про мільйони євреїв і представників інших меншин, яких було знищено варварськими методами.
У повній тиші відбулося запалювання 6 свічок на честь 6000000 безвинно загиблих людей…
Найбільше учнів вразив представлений проект «Театр очевидців», кульмінацією якого став документальний міні-спектакль « Розповісти, щоб жити…», у якому переплелися і долі, і покоління, і спогади.
А потім ми перемістилися до пам'ятного знака жертвам Голокосту .
У ході пам'ятної церемонії головний рабин Миколаєва та Миколаївської області Шолом Готтліб прочитав поминальну молитву, після чого всім присутнім була надана можливість покласти до монумента вінки та квіти.
А наші десятикласники, які перебували під враженням від перегляду фільму «Спи́сок Ши́ндлера», несли не лише квіти, а й камінці.
Ми будемо вічно пам’ятати сяяння ваших завчасно згаслих очей.
Ми возводимо пам’ятник вічного життя. Пам’ятник, який ніщо не зруйнує.
Доки ми будемо живі, будемо пам’ятати!
Тому й сподіваємося, що вже у наступному році в нашому навчальному закладі ми вивчатимемо курс «Історія Голокосту».

Переглядів: 291 | Додав: maarek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Миколаївська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів №3 © 2024
Конструктор сайтів - uCoz